Een Scania 770S voor Geert Op de Beeck, baas van Orgacom

Neder-Over-Heembeek - Orgacom heeft negen nieuwe Scania trucks aangeschaft: drie R500 containerschepen, vijf 500S trekkers en een 770S V8 voor directeur Geert Op de Beeck. "Dit is de eerste keer dat ik zelf een nieuw voertuig gebruik", zegt de tevreden eigenaar. "De vorige reis heb ik het weer gehaald aan het stuur van een Scania 164-480 uit 2002."

Orgacom is een van de vier transportbedrijven van de Op de Beeck Groep. "We behandelen organisch afval, bijproducten en reststromen uit de voedingsindustrie", zegt Geert Op de Beeck. "Bijvoorbeeld afval van de aardappelverwerkende industrie of brouwerijen. Een deel verwerken we tot veevoer, de rest is bestemd voor een biogasinstallatie in Kallo om elektriciteit te produceren of voor onze composteerinstallaties in Kallo en Philippeville. »

 Naast veevoer, biogas en compost voert de Groep Op de Beeck ook een4de activiteit uit: de behandeling van boomschors voor de tuinbouw. "Voor de hobbymarkt gebeurt dat hier achter onze kantoren in Olen en voor professionals in onze Bark Terminal Puurs", legt Geert uit. En, terwijl we met hem spreken, is het met zo'n lading schors (90 m³) dat hij de tak in Tocha, Portugal, verliet. "Ik probeer er eens in de zes weken naartoe te gaan om in contact te blijven met de medewerkers. Onze fabriek in Tocha verzamelt en verwerkt alle schors uit Spanje en Portugal. Van daaruit transporteren we het product naar Puurs waar het opnieuw wordt verwerkt voordat het naar de klant wordt getransporteerd. »

Scania 770S, indrukwekkend op alle niveaus

De transportdivisie van Orgacom werd 25 jaar geleden opgericht om producten uit de andere activiteiten van de Op de Beeck Group te vervoeren. De groep heeft ook verschillende andere transportbedrijven overgenomen en heeft nu 90 motorvoertuigen. "Omdat we nu transport voor derden uitvoeren, moeten de tarieven ook correct zijn voor opdrachten binnen de groep", zegt Geert.

 "De afgelopen 20 jaar heb ik geen tijd gehad om zelf te rijden. Vandaag kan ik het doen omdat mijn collega's het bedrijf runnen terwijl ik weg ben", zegt de directeur. "Deze 770S is de eerste nieuwe auto waar ik zelf in rijd. Voor dit transport heb ik 4.350 km aan boord afgelegd. Het is een prachtig model, in de cabine hoor je niets en beweegt er niets, je rijdt in alle rust. De Scania 770S is ook uitgerust met onafhankelijke airconditioning, wat erg handig is in Spanje. »

 Geert is niet alleen blij met het comfort, maar ook met het verbruik van de 16-liter V8. "Ik maak de reis met een andere chauffeur die een 500 pk sterke zescilinder rijdt met dezelfde oplegger en dezelfde lading en mijn verbruik is 2 liter/100 km lager dan de zijne. Zijn voertuig is duidelijk ouder. Dit bewijst eens te meer hoe snel de technische ontwikkeling gaat. »

Als de bestuurder kan kiezen...

Het vorige zwaargewicht van Geert Op de Beeck - een Scania 164 torpedo, ook een V8 - werd in 2002 nieuw aangeschaft. "Twee chauffeurs gebruikten het en het geeft nu 1.800.000 km weer op de teller. We zullen het houden en als reservevoertuig gebruiken. »

 Orgacom koopt zijn voertuigen van Scania Buga, waar het nog eens 11 500S-tractoren heeft besteld. "We kopen volledig afgewerkte voertuigen met alle benodigde accessoires. Als een chauffeur een voertuig heeft gebruikt en al vijf jaar bij ons is, kan hij zelf zijn volgende voertuig kiezen. We zien steeds meer Scania in het bedrijf, omdat het het voertuig is dat veel chauffeurs verkiezen. We hebben geen probleem met het vinden van chauffeurs. Sommigen werken hier al meer dan 20 jaar", besluit Op de Beeck.

 

  • Orgacom 12102021 v3
  • Orgacom 12102021 c

Andere interessante referenties uit deze categorie

withoffs 29092021

Withofs Bulk Logistics blijft trouw aan Scania

50 jaar na de laatste Scania in het wagenpark van Withofs Bulk Logistics kiest de transportfirma opnieuw voor voertuigen van Scania.

Lees meer
sjegers 29092021

Scania 770S in primeur voor S’Jegers Transport

De Scania 770S wordt voor het eerst geleverd aan S’Jegers Transport waar hij dienst zal doen als persoonlijke trekker van zaakvoerder Karl S’Jegers.

Lees meer
batraco 29092021

Scania in lijn met duurzame bedrijfsfilosofie van Batraco

Batraco maakt van duurzaamheid een absolute topprioriteit en kiest daarom resoluut voor Scania. De Scania R450 was precies wat ze nodig hadden.

Lees meer