NIEUWS

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen van Scania? Bekijk dan zeker onze nieuwsberichten en blijf altijd op de hoogte van de laatste updates! 

Scania wint Green Truck Award 2021

Scania wint in 2021 voor de vijfde keer op rij de felbegeerde Green Truck Award. Het is de jaarlijkse Duitse perstest die reeds lang wordt gezien als het wereldkampioenschap in laag brandstofverbruik en transportefficiëntie voor langeafstandsvrachtwagens. Scania hecht veel belang aan het bestrijden van de klimaatsverandering en rijden met de ‘groenste’ truck is niet alleen goed voor het klimaat, maar zeker ook voor het rendement van uw eigen business.

Scania introduceert campagne voor veilig rijgedrag

Veiligheidssystemen en voorzieningen bieden de bestuurder meer controle over de truck. De systemen helpen de bestuurder te anticiperen op hun rijgedrag en geven correcte feedback. Want de bestuurder heeft een belangrijke rol in de verkeersveiligheid. Daarom introduceert Scania een Safety Campagne voor veilig rijgedrag onder het motto ‘Don’t be a dummy, be a hero.’

Scania en LNG-voertuigen

In vergelijking met de dieselmotor hebben voertuigen op LNG een uiterst stille motor, en dit met veel minder CO2-uitstoot. In Europa heeft men nu betere tankmogelijkheden en is er ondertussen een groeiend distributienet. Voor bedrijven is het vaak doorslaggevend dat ze voor de LNG-voertuigen een Ecologiepremie kunnen aanvragen. De efficiënte opslag van LNG, samen met de verlengde onderhoudsintervallen, maakt aardgas tot een interessante oplossing voor langeafstandstransport. Ook bij Buga zijn onze beide werkplaatsen gecertificeerd voor het onderhoud aan LNG-voertuigen.

Focus op elektrische voertuigen

Scania zet zich volop in op de batterij-elektrische voertuigen om de Europese CO2-doelstellingen voor 2025 en 2030 te kunnen halen. Dit wordt een heel nieuw traject dat we niet mogen onderschatten. We maken ons dan ook klaar om deze nieuwe technologie voor te bereiden.