OPLEIDINGEN

Code 95 - Verplichte nascholing vakbekwaamheid

De Code 95 is een Europese richtlijn die zegt dat de beroepschauffeur vakbekwaam is. Een gemeenschappelijk opleidingsniveau van de bestuurder dient de verkeersveiligheid in Europa te waarborgen en vooral, te verbeteren. Om chauffeur te kunnen blijven, zijn beroepschauffeurs verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen, waarvan verplicht minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining. Als men niet voldoet aan de nascholingsplicht, mag men het vak niet meer uitoefenen.

Buga biedt deze opleiding, zowel theorie als praktijk, aan op maat van uw onderneming.

Let op: de vereiste vakbekwaamheid is niet voor iedere bestuurder van toepassing. Contacteer ons gerust bij enige twijfel en we bekijken samen of er een vrijstelling van toepassing is.

Code 95 - Ecodrive

Deze module binnen de Nascholing vakbekwaamheid Code 95 beantwoordt aan de nieuwe wetgeving die drie uur effectieve, individuele rijpraktijk vereist. Deze economische en milieubewuste manier van rijden zorgt niet alleen voor minder verbruik en slijtage van het voertuig, maar verhoogt ook de verkeersveiligheid.

  • Rij veilig: elk Scania voertuig is uitgerust met innovatieve veiligheids- en ondersteuningssystemen. Maar het is ook van belang te weten hoe ermee om te gaan. Buga leert beroepschauffeurs slimme technieken aan via intensieve training en begeleiding.

 

  • Videotelematica: ontworpen om de veiligheid op de weg te waarborgen! Deze voertuigvideotechnologie kan de rijstijl van beroepschauffeurs doeltreffend helpen verbeteren. Het geeft veiligheidsoplossingen op basis van videobeelden, identificeert automatisch risicovol rijgedrag en brengt de chauffeur op de hoogte van zodra die gevaarlijke situaties kan corrigeren.